måndag 7 september 2009

Senaste nytt

1. Jag kom in på Photoshop-kursen på distans, men inte pluggar jag... Har så otroligt svårt för det där med videoföreläsningar, som gör att jag inte kan bestämma takten och inte "skumläsa". Tacka vet jag material som man kan läsa, då bestämmer jag tempot själv. Undrar vad som egentligen kan ge mig sparken i baken att lära mig Photoshop?

2. Det är annorlunda att vara gravid för andra gången. Då var jag helt absorberad över vad som hände med kroppen, att det faktiskt skedde en massa förändringar som jag inte styrde över själv. Att det skulle komma ut en bebis sen var nästan sekundärt, antagligen för att det var så svårt att föreställa sig. Nu njuter jag visserligen enormt av att känna sparkarna i magen och av att känna igen sådant som jag upplevde förra gången. Men mitt fokus ligger absolut på bebisen. Vad är det för en person? Hur kommer det att vara att leva i en större familj än trepersonersfamiljen? Kroppens förändringar är definitivt sekundära den här gången.

3. J har fått influensa. Och det är väl inte helt otroligt att det är nya eländes svininfluensan, den stora skräcken för en som är både gravid, småbarnsförälder och har diabetes. Pust. Imorgon ska jag kolla med specialistmödravården om jag bör få Tamiflu i förebyggande syfte, enligt uppmaning från sjukvårdsrådgivningen. Men morgondagens ultraljud får jag gå på i alla fall, även om jag tyvärr får gå ensam.

4. Avtalskonferens idag, och imorgon (efter ultraljudet). Jag gillar konferenser. Man får betalt för att träffa roliga människor, för att vara i en trevlig miljö och äta god mat, och inte minst för att vara kreativ på ett annat sätt än man brukar vara hemma på kontoret. Imorgon eftermiddag ska jag presentera årets mest kreativa idé för gänget - ska bli spännande att få höra responsen.

Inga kommentarer: