måndag 6 april 2009

Angående det ekologiska förresten...

...jag är fortfarande förbluffad över Marit Paulsens uttalande i DN igår, att det är bättre för miljön med konventionell odling än med ekologisk. Visst förstår jag också att världen inte undgår undergång för att alla plötsligt börjar köpa KRAV-tomater istället för vanliga - men nog måste det vara bättre med färre gifter i marken än med fler? Eller är jag helt ute och cyklar?

2 kommentarer:

Martina sa...

Jag fattar inte heller. Tycker hennes perspektiv är intressant - att det inte hjälper att köpa ekologisk mat om man slänger 70 procent av maten, men behöver detta motsäga varandra? Jag har i alla fall blivit bättre på att använda rester parallellt med att jag köper färre bananer, ägg osv, men när jag väl gör det köper jag ekologiska och helst närproducerat. Kan inte tro att det är dåligt??????? Jag måste läsa hennes bok..

Marie sa...

Vi pratade lite om det på lunchen igår, och en teori är att det kan vara ett medvetet försök att sälja in M.P. i media inför EU-valet... Men så lättsåld är hon väl inte, hoppas jag. Läsa boken kanske är bra, eller så blir man bara ännu mer förvirrad i sina vardagsval...